Rozhodnou o prezidentovi televizní duely?

18. 1. 2018

Před druhým kolem prezidentské volby se konečně voliči dočkají televizního duelu mezi Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem. Dříve byl prezident Zeman kritizován nejen jeho současným protikandidátem Drahošem, že se bojí názorových střetů na televizní obrazovce. Nyní právě tento akademik, ztělesňující neúspěšné kandidáty Horáčka a Topolánka, couvá.

Drahoš zřejmě ví, proč na rozdíl od Zemana prosazuje jen dva televizní duely! Je to obava, že se bude muset znovu přihlásit k souhlasu politiky kancléřky Merkelové ohledně přijímání migrantů a »přidělovacích kvót« EU, k podpoře přijetí eura, k souhlasu s inkluzí ve školství, k negativnímu stanovisku v otázce přijetí zákona o referendu.

Nebo se bojí vyjádřit k otázkám z dob jeho minulosti, kterým se vyhýbá jako čert kříže? Zda skutečně byl předsedou české asociace Římského klubu, tohoto zednářského společenství? Jak je to s jeho údajnou kopií skartovaného svazku StB, vlastnící prý osoby »tvrdého jádra« Charty?

Pravým důvodem je tak obava, že televizní debaty přispějí k jeho porážce ve druhém kole. Idol nejen pražské mládeže a intelektuálů Karel Schwarzenberg, který s Milošem Zemanem zaznamenal porážku před pěti lety, mu tohle jistě již pošeptal!

Je zbytečné připomínat neduhy současného prezidenta. Jeho voliči je znají. Chabým zdravotním stavem a láskou k alkoholu trpěl ale i Václav Havel. A možná daleko více. Jenže pro něj bylo prioritou navrácení majetku sobě a svým kamarádům a demontáž socialistického státu.

Nejen pražská kavárna, Bakalova média a Horáčkovy sázkové kanceláře již kují železo. Útok ukrajinské feministky Angeliny Diashové na prezidenta republiky Miloše Zemana či zfalšovaný rozhovor Michala Horáčka s Milošem Zemanem v pořadu Jaromíra Soukupa na TV Barrandov jsou náznakem, co můžeme očekávat. Morálka dostala na frak a vymlouvat se na dědictví předchozího komunistického vládnutí je dětinské, hloupé a naivní. A strachovat se z ovlivnění výsledků voleb druhého kola ze strany představitelů ruských zájmů? Pravděpodobnější bude vliv zájmů druhé strany - amerických!

Zeman na rozdíl od Drahoše je skutečný vlastenec, soustavný kritik EU, pokud se týká její azylové politiky, a státník usilující o prosazování zahraniční politiky nejen směrem k USA, ale také k RF a Číně.

K dalším vlastencům patří spisovatelka Lenka Procházková, která díky »kádrovému profilu« neprošla v minulosti do Rady ÚSTR. Ta vyzvala mimopražské voliče Miloše Zemana, aby ve druhém kole odvolili v Praze a vyjádřili tak svoje vlastenectví.

Její aktivitu vítám a podpořím osobně. Také z toho důvodu, že patří k nejvýraznějším, stálým kritikům církevních restitucí. Poprvé v životě, 27. ledna se tak Praha stane mým volebním místem, kde odevzdám hlas pro Miloše Zemana!

Autor: 
Miroslav KAVIJ, předseda Plzeňského KV KSČM

Články

.