A. Černý: Vlastní zájmy jsou přednější nežli práce v Poslanecké sněmovně

30. 5. 2016

Andrej Babiš při svém rázném vstupu do politiky tvrdil, že chce makat, ale místo toho se primárně soustředí na svou permanentní kampaň. Na ní tedy maká velmi usilovně. Zákony, které se připravují na jemu svěřeném ministerstvu financí, se opakovaně neprojednávají kvůli jeho nepřítomnosti. Tento pátek si místo projednávání šesti vlastních předloh odjel na jižní Moravu.

Ani to není moc dlouho, co se místo důležitého jednání o čerpání evropských dotací soustředil na rozdávání koblih v Karlovarském kraji. Jindy byla zase schůze Poslanecké sněmovny předčasně ukončena, neboť se rozhodl věnovat lyžování ve Francii. Jistě to všichni pochopíme. Taková kampaň s rozdáváním koblih člověka unaví. Tímto způsobem toho tedy moc neodmaká. 

Premiér to má těžké, občas si zanadává, ale to je tak všechno, čeho je schopen, protože pak stačí, aby mu Andrej Babiš pohrozil ukončením koalice a premiér zase rychle zacouvá. V koalici se tradičně poté navzájem označují za podrazáky, což začíná krásně připomínat Nečasovu vládu, která se taky věnovala hlavně vzájemnému soupeření. Faktem je, že tato vláda je především vládou silných výroků, za kterými chybí nějaký obsah. Její výhodou je, že po předešlé zkušenosti i takováto udržovací vláda umí budovat svůj lepší obrázek. Ostatně na tom za peníze daňových poplatníků makají nejvíce.

Autor: 
Alexander Černý, poslanec Parlamentu ČR za KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM