Prázdniny jsou za rohem

26. 6. 2015

Pomalu ale jistě končí školní rok, někde už dokonce skončil a někde nás to teprve čeká. Rodiče přemýšlí, kam s dětmi. Vyhrávají ti, kteří mají babičku či dědečka anebo hodné příbuzné. Také dětské tábory jsou vítané pro vyplnění času našich dětí či vnuků. Mnohá města začala pořádat tzv. příměstské tábory.

Myslím, že všichni máme na mysli dobro našich dětí a především to, aby se nezvýšil počet nechtěných úrazů. Právě v tyto dny je potřeba mít přímo ostříží zrak, protože naše ratolesti jsou nejen nesmírně čilé, ale i vynalézavé ve svých hrách, kdy mnohdy nepostřehnou jejich nebezpečnost. 

Popřejme tedy všem dětem hezké vysvědčení a řekněme jim, že je máme stejně rádi, i když se na něm neskví samé jedničky a že věříme, že v příštím školním roce se zadaří lépe. Vždyť každý z nich nemusí být zrovna inženýr, protože i dobrého pekaře či stolaře potřebujeme jako sůl. Strach a smutek v očích dětí z toho, co řeknou rodiče při prvním pohledu na vysvědčení, je zbytečný. Máme je přece rádi takové, jaké jsou a stejně tak si jistě najdeme co nejvíc času, abychom o prázdninách sami sobě i jim vynahradili to, že v průběhu roku se snažíme co nejvíce zajistit rodinu a čas na hry a povídání doslova krademe po chvilkách. Tak tedy přeji jak dětem, tak dospělým krásné prázdniny. 

Autor: 
Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM