Třeste se, něco na vás mám

18. 6. 2015

Idylka vládní koalice zřejmě bere za své. S obdivem někteří z nás sledovali doslova růžové vztahy v tomto nesourodém vládním uskupení. Jednou zlobí KDU-ČSL, někdy ČSSD a občas ANO.

Jenže vždy si tato skupina uvědomila, že chce-li být u moci, musí se dohodnout. Ministr Babiš vyrostl na své pozici do rozměrů, kdy si zřejmě myslí, že může vše. Způsob, který zvolil nyní, je ten nejhorší, co mohl vymyslet.

 

Poslanec Šincl se setkal s jednáním, které si ani ve snu neuměl představit. Dá se říct, že pokud mluví pravdu a Babišova složka obsahovala materiály, o kterých Šincl hovoří, můžeme s klidem konstatovat, že snad ani Bárta nedosahoval Babišových kvalit. Jen mě tak napadlo, každý máme nějakou minulost, prošli jsme horšími i lepšími obdobími, a tak trochu mi připadá, že Babiš tentokrát podcenil paměť lidí, kteří se mnohdy setkají s věcmi, které byly opravdu udivující.

 

Pokud ministr financí má informace, které se neshodují s právními řády, má tak jako každý občan možnost obrátit se na patřičné orgány. Nemyslím si totiž, že se většina z nás nechá vyděsit. A do sněmovny, ani do běžného života takovéto způsoby rozhodně nepatří.

Autor: 
Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM