S. Navrkal: KSČM – strana, která má budoucnost

10. 5. 2016

KSČM je relativně mladou a perspektivní stranou. V listopadu minulého roku oslavila 25 let své působnosti. V jejím středu v rámci členské základny působí nepřeberné množství pracovitých a poctivých lidí, kteří svým denním příkladem dokazují, že životní cíle rozhodně nejsou pouze zisky a komerce.

Je pravdou, že na jejich účtech se neskví miliardy korun, zato však mohou klidně spát bez obav z toho, že by je někdo obvinil z privatizací, které přinesly zničení kdysi dobře prosperujících podniků, ani z tunelování takto získaných firem. 

V sobotu proběhne v Praze IX. sjezd KSČM, který rozhodne o její další orientaci. Bezesporu hlavním programem naší strany je myšlenka sounáležitosti s lidmi, zajištění sociálních jistot, bezplatného zdravotnictví a zaměstnanosti, která umožní těm, jež pracovat chtějí, možnost zapojit se do pracovního procesu. V posledních dnech se objevují proklamace o klesající křivce nezaměstnanosti. Jsou však okresy a kraje, kde výše nezaměstnanosti ohrožuje občany natolik, že musí buď za prací dojíždět do vzdálených míst nebo končí na pracovním úřadě. 

Koncepce činnosti KSČM v žádném případě nepomíjí ani učňovské školství, které bylo působností pravicových vlád téměř zdevastováno. Trváme na tom, aby vzdělání bylo přístupné všem bez rozdílu, a to zdarma. Není možné umožnit vzdělání pouze soukromými školami těm majetnějším, a tak zničit možné talenty, jejichž rodiče na zaplacení soukromého studia peníze nemají. 

Za současného vedení se strana stala moderní a akceptovatelnou pro spoustu občanů. Nedopusťme, aby toto bylo pošlapáno a zničeno. Naopak navažme na dosud vykonanou práci a snažme se do vysokých funkcí podpořit ty, kteří nejdou za svým prospěchem, ale hledají řešení pro všechny občany České republiky. 

Lidský život je poměrně krátký a my se musíme snažit ho prožít tak, aby byl prospěšný nejen pro každého z nás, ale i pro naše okolí.

Autor: 
Stanislav Navrkal, předseda Klubu krajských zastupitelů Jihomoravského kraje za KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.