J. Nekl: Zvažujme pečlivě svoji volbu

3. 5. 2016

V posledních dnech se potkáváme u pomníků a pamětních desek těch, kteří kdysi položili životy za naši svobodu. Naše společnost se často polarizuje a opět vyplouvají na povrch tendence svézt se na vlně populismu. Lidé se oprávněně bojí migrace, možnosti ataku teroristů a právě tito „politici“ jejich obavy zneužívají.

Slíbit se dá prakticky vše. To jsme si zažili v několika předcházejících volebních kampaních. ČSSD slibovala zrušení restitucí, ANO zase doslova modré z nebe, a když se vytvořila koaliční vláda, první, kdo na své sliby zapomněl, byl Bohuslav Sobotka. Premiérské křeslo bylo natolik lákavé, že sliby občanům zmizely v nedohlednu. A tak nejen v případě krajských a senátních voleb, ale vždy pečlivě uvažujme, koho svým hlasem podpoříme a komu dáme důvěru. 

Je pravdou, že v obcích a menších městech si více vidíme do talíře a jen těžko lze převlékat kabáty tak, abychom si toho nevšimli. Naši kandidáti do krajského zastupitelstva se vždy snažili a snažit budou i nadále prosazovat zájmy a prospěch občanů, kteří je do těchto funkcí volili. Já věřím, že tomu tak bude i v podzimních volbách. Jednoduché přece je potkávat se po celé volební období s lidmi, vnímat jejich názory i problémy a řídit se zdravým rozumem. 

Bez bombastických kampaní a agresivních billboardů lze dosáhnout většího úspěchu, nežli věnovat na kampaň miliony korun. Ať už se jedná o krajské či senátní volby, velmi bych si přál, abychom nenaletěli populistům, kterým jde především o vlastní prospěch, získání moci a lidé jsou pouze prostředkem, jenž k tomu zneužívají. Méně je někdy více, a tak námi nabízený program je reálný a plnitelný po celé volební období. To je velká devíza, která kandidátům KSČM v našem kraji dává naději úspěchu.

Autor: 
Josef Nekl, poslanec Parlamentu ČR a kandidát KSČM do Zastupitelstva Olomouckého kraje
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.