F. Zachariaš: Smutná zkušenost

28. 4. 2016

Exposlanec Boris Šťastný se hluboce mýlí, jestliže říká: „Musí vzniknout nový pravicový subjekt.“ V pondělí se na semináři Institutu Václava Klause sešli ti, kteří za posledních 25 let vytvářeli ODS. Nechyběl ani Miroslav Macek, který u zrodu ODS stál.

Dnes a denně vznikají nové strany. Před nedávnem to byla i TOP 09, která pod vedením Miroslava Kalouska spěje k jistému zániku. Na pondělním sletu pravice nechyběli ani takové “osobnosti“ jako Jana Bobošíková, Miroslav Macek, Ivo Strejček, Boris Šťastný. 

Václav Klaus si postěžoval na vyprázdněnost dnešní politiky. Občané tohoto státu si naopak pamatují, co vše ODS způsobila, kam přivedla mnohé prosperující podniky, zdravotnictví, školství a co vše budeme po nich ještě dlouhá léta napravovat. Naše kdysi téměř soběstačné zemědělství dnes marně hledá odbyty pro své produkty, regiony, kde lidé bez úspěchu hledají práci, kauzy, které dodnes nebyly vyšetřeny, privatizace, které vydělaly kamarádíčkům, a Českou republiku nenávratně poškodily. 

To vše se dá přičíst na vrub ODS. Dejme si proto pozor, aby nově vzniklé strany neměly touhu zkusit obdobu. A to poslední, co bychom si přáli, je restartovat ODS.

Autor: 
Filip Zachariaš, předseda OV KSČM Vyškov
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.