F. Zachariaš: Přemýšlejme

25. 4. 2016

Často slyšíme o nestabilnosti či rozpadu různých politických hnutí či narychlo a účelově vzniklých politických stran. Není se co divit. Lidé používají zdravý rozum a mnohým pokusům zaujmout veřejnost a hlavně získat prospěch pro sebe dávají stopku. V éteru je také hodně diskutována svoboda slova. Jenže žádný stát ani Česká republika by neměly dovolit zneužívání tohoto fenoménu.

Sociální sítě skýtají nepřebernou možnost vyjádření se téměř k čemukoli. Často na nich objevíme i tvorbu těch, kteří by si rozhodně zasloužili, aby za své rasistické či urážející názory byli postiženi. Různé rádoby vtipné statusy, ať už pomocí textů či videí, dehonestují lidi, kteří si to mnohdy opravdu nezaslouží. 

KSČM je se svojí širokou základnou jednou ze stabilních politických stran, jež se snaží svým programem především pomoci lidem. I ji však občas neminou různé excesy jednotlivců. Ti patrně nedomyslí to, že nepojali všechno moudro světa a stávají se spíše směšnými figurkami, které se snaží rozbít jednotu strany. 

V květnu zasedne KSČM ke sjezdovému jednání. A já doufám, že bude konstruktivní a hledající další cestu, která bude řešením pro zlepšení života našich občanů, stability a bezpečnosti České republiky. V dnešní době, kdy terorismus proniká nebezpečně blízko k našim domovům, je třeba oprostit se od vzájemného napadání a řešit problémy ohrožující nás všechny. Sjezdové jednání by se nemělo stát bojem jednotlivých skupin o funkce, ale hledáním těch nejlepších, kteří nadále stranu povedou. Mám za to, že KSČM pod vedením Vojtěcha Filipa udělala velký krok kupředu a navázala na své předchozí úspěchy. Můj děda vždycky říkal, že zbořit se dá vše lehce, ale postavit nové a lepší bývá velmi obtížné. 

Zamysleme se nad tím, čeho chceme skutečně dosáhnout. Čeká nás neskutečné množství práce, ať v krajských či senátních volbách, ale i blížících se parlamentních. A proto nezaměňujme svobodu slova za vzájemné napadání, výmysly a touhu po moci, protože toto je rychlá cesta k rozpadu a pozvolnému zániku.

Autor: 
Filip Zachariaš, předseda OV KSČM Vyškov
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.