I. Pojezný: Komu bude Česká pošta snášet zlatá vejce?

28. 6. 2017

O faktu, že vláda vybrala z 15 uchazečů o poskytování finančních služeb na pobočkách státního podniku Česká pošta opět ČSOB, jsem již informoval. Také jsem upozorňoval, že je minimálně neetické rozhodnout o tak obrovském kontraktu dokonce bez výběrového řízení. Mluvit o porušování svého volebního programu je u sociálních demokratů už také zbytečné, neboť sami představitelé této strany si z toho zřejmě moc nedělají. Bohužel ke škodě většiny občanů naší země.

Po jistou dobu poštovní přepážky připomínaly spíše koloniál, kde bylo k sehnání téměř všechno. Vedení České pošty to ovšem přepísklo, když nutilo pošťačky a pošťáky nabízet k běžným listovním službám také tabákové výrobky. Dodnes je na poštách k dostání různý sortiment zboží a služeb. Osobně nemám problém kupř. s nabízením produktů finančního sektoru a pojišťoven na přepážkách pošty. Mám ovšem velký problém s buzerací zaměstnanců, kteří musí plnit jakési nesmyslné interní kvóty pro uzavírání smluv partnerů České pošty (navíc ke své vlastní práci). Pokud je nesplní, jejich finanční ohodnocení jde dolů. Nenamítal bych nic, kdyby celý systém fungoval na základě přání zákazníka – tzn. aby do nákupu nebyl nucen zákazník, kterému je stejně nepříjemné stále nabídky na finanční služby odmítat, stejně jako zaměstnance, jež je v podobné situaci, pouze na druhé straně přepážky.

A tak Česká pošta, která by mohla vydělávat státu (a hlavně jeho občanům), bude dál snášet zlaté vejce pro už tak bohatou ČSOB, kterou vlastní Belgičané. Zde vidíme reálné kroky vlády a zejména ČSSD „ve prospěch“ naší země. Pokud by sociální demokraté našli odvahu plnit svůj volební program, pak by mohla každá z více než 3000 poboček ve 2500 městech a vesnicích přinášet nejen veřejnou službu, ale hlavně potřebné finance do státní pokladny. A Česká republika mohla mít konečně jeden vlastní bankovní ústav…

Autor: 
Ivo Pojezný, poslanec a vedoucí kandidát KSČM pro volby do PSP ČR v Jihomoravském kraji
Zdroj: 
Ivo Pojezný, poslanec a vedoucí kandidát KSČM pro volby do PSP ČR v Jihomoravském kraji

Články

.