M. Vostrá: Kancléřka Merkelová podcenila situaci

11. 1. 2016

Uprchlická krize rozhodně nekončí, ba naopak kolabuje Německo, které zcela bez jakýchkoliv zásahů bezmocně sleduje, co se v zemi děje. Je to odstartování problémů víry občanů v Evropskou unii a její moc efektivně zastavit toto dění. Česká republika se od počátku brání přílivu běženců.

Noc na silvestra ukázala celému světu reálný stav, který je v současné době v Německu. Zákaz publicity pravdivě informovat, dnešní podivné omluvy a hledání obětních beránků v představitelích policie je trochu málo pro to, aby se lidé cítili bezpečně. Rozhodně bychom nechtěli, aby se cosi takového stalo u nás.

Stát, který není schopen zajistit bezpečnost občanů a jen přihlíží násilným útokům na ženy, je velmi malou jistotou i pro další evropské státy. Události v Kolíně nad Rýnem a dalších městech v Německu zasahují do celkové politiky Evropské unie i našeho státu.

Útočníci v Kolíně nad Rýnem pocházeli z řad běženců. Je třeba nejen potrestat viníky, ale především je třeba, aby se mocnosti i Evropská unie shodly na jednání a situaci řešily striktním dodržováním zákonů země, do které běženci přišli, a řešením problémů v zemích původu, odkud pochází. Pouhé diskuse nad tímto problémem nic neřeší, je třeba začít důsledně jednat.

Autor: 
Ing. Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR a místopředsedkyně ÚV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.