M. Vostrá: Čeká nás hodně práce

5. 1. 2016

Zprávy, které v posledních dnech roku 2015 proběhly éterem, o odhalených útocích připravovaných teroristy v rámci novoročních oslav v Mnichově či Bruselu, jsou dokladem, že islamistický terorismus bude v Evropě aktuální hrozbou i v tomto novém roce.

Takzvaného Islámského státu, který se hlásí k těm nejkrvavějším útokům, se obávají lidé na celém světě. Podle odborníků lze očekávat, že Islámský stát bude stejně jako v minulém roce ohrožovat Evropu, ale i jiné státy světa. A proto zesílená ochrana schengenského prostoru, kterou jsme jako jedni z prvních navrhovali, je opravdu na místě. Život však bude plynout dál a my se rozhodně nesmíme nechat zastrašit.

Rok 2016 bude mít mnoho bodů, které čekají i nás. V květnu uplyne 700 let od narození Karla IV., jenž byl nejen vladař a válečník, ale také spisovatel a diplomat, příznivec umělců a vědátorů. Důležité události nás čekají i na podzim. Proběhnou krajské a senátní volby a je třeba se snažit postavit na kandidátky kvalitní a fundované lidi, kteří dokážou prosazovat program směrovaný především ku prospěchu všech občanů.

KSČM se bude snažit nejen obhájit, ale i získat nové mandáty, aby mohla co nejvíce realizovat program, který obsahuje snahu pomoci rozvoji kvalitního života našich občanů. Důležitá jednání proběhnou v Poslanecké sněmovně, ať už se jedná o zákon o neziskových nemocnicích, prokazování původu majetku, elektronickou evidenci tržeb. Parlamentem by také měla projít novela vysokoškolského zákona.

Rozhodně rok 2016 bude rokem změn, které by však měly deklarovat zlepšení situace v naší republice. Na pořadu dne bude nadále uprchlická krize. V této otázce je však třeba nepodlehnout laciným řečnickým obratům a soustředit se na podstatu tohoto exodu, a to řešení problému přímo v zemích, odkud běženci pocházejí.

Autor: 
Ing. Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR a místopředsedkyně ÚV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.