M. Vostrá: Vše dobré v roce 2016

31. 12. 2015

Konec roku již klepe na dveře a každý se chystá oslavit jej po svém. Byl více, či méně dobrý, některým jejich přání a touhy splnil, jiní jsou zklamáni. Přesto však věřme, že přinesl alespoň maličko radosti každému z nás.

Silvestr je již tradičně slaven různými ohňostroji, petardami, a já bych si moc přála, aby se v minimálním množství dostaly do rukou dětí. Přes snahy jak Policie ČR, tak kontrol na tržištích i v kamenných obchodech, jsou neustále nacházeny nepovolené segmenty pro různé domácí ohňostroje. Mnohdy trhovci zboží pečlivě uklidí a jen kontrola odejde, na pultech je můžeme najít znovu. Proto dejme pozor na své děti a vnoučata, ať už sotva zletilé či nezletilé, a snažme se jim vysvětlit, že všechno má svá pravidla a právě tyto nepovolené »rachejtle« mohou ve vteřině způsobit velké neštěstí. A to nemluvím o tom, že stále větší inklinace dětí k alkoholu hlavně o silvestru může být velkým problémem, proto je nejlepší vědět, kde a s kým se naše ratolesti nacházejí. Většinu z nás čeká i hlídat domácí mazlíčky, aby je přílišný hluk nevyděsil tak, že utečou, a my je pak budeme hledat po několik dnů. Věřme, že ty černé scénáře nepotkají právě nás a my si v klidu v kruhu rodinném a s přáteli užijeme poslední hodiny roku 2015.

A v tom nadcházejícím roce nás určitě budou čekat samé pozitivní zprávy, budeme zdraví a spokojení. Budeme mít práci, skončí veškeré válečné vřavy. Takové obyčejné přání, které vysloví většina z nás. Pokud se nám toto vše splní, budeme určitě šťastní po celý následující rok.

Autor: 
Ing. Miloslava VOSTRÁ, poslankyně a místopředsedkyně ÚV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.