P. Kováčik: Předvánoční kauzy

15. 12. 2015

Ani blížící se Vánoce nezastavily život různých kauz, které nás denně oslovují ve veřejném prostoru. Jednou z nich je předčasné uzavření Dolu Paskov, kdy majitelé porušili veškeré přislíbené dohody a bez ohledu na to, jak dopadne toto rozhodnutí na horníky a jejich rodiny, se rozhodli dále neprodlužovat svoji agonii, do níž se však dostali vlastní vinou.

Miliardář Bakala dál žije bez obav z nedostatku a to, co se bude dít se zaměstnanci Dolu Paskov, jej pramálo zajímá. Pokud se vláda rozhodne horníkům pomoci, je to samozřejmě správný krok. Přesto by však mělo dojít k tomu, že postižen bude původce této bezvýchodné situace - společnost miliardáře Bakaly. Dodnes nebyla dořešena tato podivná koupě, jež byla výhodná pouze jednostranně. A naše republika, čili my všichni, na ni doplácíme dodnes.

Dalším problémem, který se jen těžce zdůvodňuje, jsou antibiotika v medu. Na pochybení pár jedinců dnes doplácejí všichni včelaři a věřte, že většina z nich je poctivých a náš domácí med patří k těm nejlepším. Bylo by vskutku chybou odsoudit všechny, a tím vlastně dopomoci k tomu, aby se med, který vyprodukují naši včelaři, přestal prodávat a opět jsme skončili u dovozových artiklů. Je samozřejmě jen dobře, pokud budou potrestáni skuteční viníci. Ale odsoudit šmahem tuto komoditu jako celek by bylo hrubou chybou.

Autor: 
Ing. Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.