M. Vostrá: ČSSD ztrácí své pozice

26. 11. 2015

Tak jsem si vzpomněla na Paroubkovo „kdo na to má“. Postupně se začínají rozpadat koalice, které byly uzavřeny podle vládní předlohy. Tedy ČSSD, ANO a KDU-ČSL. Jak je vidět, na regionální úrovni jsou už notně rozkolísané, pomalu a jistě jim odchází stabilita a vzájemná jednání spolu i s jinými subjekty přivádí veřejnost přímo ku vytržení.

Ostravská radnice tento trend potvrdila. A tak po různých jednáních evidentně zvítězil primátor ANO a sociální demokracie ostrouhala mrkvičku. Stejně tak tomu bylo i v případě Brna, kde ČSSD aspirovala na odvolání primátora.

Dá se říct, že sociální demokracie míní a politici mění. Jak jinak si vysvětlit tuto nestabilitu. Je to špatně pro nás všechny. Noví lidé, kteří na posty usedají, mají diametrálně jiné názory než jejich předchůdci. A tato nesouvislost a nejednotnost v dalších rozhodováních přináší občanům pouze nejistotu.

Od komunálních voleb uplynul rok a mnohé radnice vyměnily své představitele. Byla bych nesmírně ráda, pokud naši zastupitelé zachovají kontinuitu a budou dál prosazovat program, s nímž KSČM do komunálních voleb šla. Myslím, že v dnešní hektické době je jednou z jistot pro občany a nehrozí, že by měnila kabát. A to je dobrá zásada pro krajské volby, které nás čekají v příštím roce.

Autor: 
Ing. Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR a místopředsedkyně ÚV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.