P. Janeček. Je třeba počítat s mladými

23. 10. 2015

Čím více, v rámci svých pracovních úkolů, komunikuji s lidmi, tím více jsem přesvědčen o tom, že politika potřebuje zkušenosti starších a elán mladých. Bez toho to do budoucna nepůjde a politická scéna začne stagnovat. Strany potřebují mladé, energické lidi s chutí pracovat, s chutí něco změnit a veřejně vystupovat, kteří se nebojí toho, že je politika úplně pohltí.

A nebojí se především investovat svůj čas. Takových lidí je stále dost. Jen jim musíme občas pomoci a snažit se jim nabídnout takovou spolupráci, která jim umožní realizovat jejich plány a naplňovat ideály.

Mladí lidé dávají straně impuls, i když často jednají poněkud unáhleně, ale I to se časem změní. Zkušenosti, které jim chybí, časem určitě získají. Každý nějak začínal a jeho cesta byla bezpochyby dlouhá a klikatá. Každému člověku trvá několik let, než nabyde zkušeností, získá potřebou erudici, ale dá se však říct, že jsme lidé a proto děláme chyby. Otázkou je, zda dovedeme tyto omyly napravit a jít tou správnou cestou.

KSČM dává ve svých programech, ale i v praxi, mladým dostatek příležitostí, aby se mohli realizovat a byli prospěšnými členy naší společnosti. A proto jsem rád, že jsem členem této moderní strany a dělám vše proto, aby do ní přicházeli další mladí lidé se stejnými ideály jako má většina z nás.

Autor: 
Pavel Janeček, zastupitel města Náchoda
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.