L. Braná: Péče o nový život nikdy nekončí

13. 10. 2015

Českobudějovická nemocnice otevřela nový pavilon Perinatologického centra intenzivní péče, v němž najde své zázemí pod jednou střechou porodnice a neonatologické oddělení. Zastupitelé za KSČM v oblasti zdravotnictví kladou za základní důraz péči o dítě. Chceme pro zrod nového života vytvářet co nejdůstojnější podmínky pro ty, kteří se rozhodnou využít naše zdravotnické zařízení, a proto hodnotíme jako velmi účinně vynaložených více jak 200 milionů na tuto investici.

Hlavním důvodem výstavby Perinatologického centra intenzivní péče bylo zvednout na mnohem vyšší úroveň celkový komfort vybavení neonatologického oddělení a vytvoření lepších podmínek pro zdravotnický personál. Rodičky tu najdou dvě příjmové ambulance, dvě vyšetřovny, čtyři jednolůžkové předporodní pokoje, pět porodních sálů a dva určené pro provádění císařských řezů, a také stanici pro rizikové těhotenství. Matky také jistě uvítají deset komfortních jednolůžkových nadstandartních pokojů a možnost volby pro alternativní porod. Maximální kapacita této stanice je 42 matek s dětmi plus šest lůžek v pooperačních pokojích.

Jako žena, matka dcery, zdravotní sestra a předsedkyně Komise pro zdravotnictví a sociální péči Rady Jihočeského kraje vím, že sebelepší technické podmínky by mnoho neznamenaly, nebýt dobře připraveného a vstřícného zdravotnického personálu, který je zárukou nejvyšší možné kvality poskytnuté péče. Tyto lidé jsou tím nejcennějším, co máme v zdravotnických zařízeních jihočeských nemocnic.

Autor: 
Lucie Braná, předsedkyně Komise pro zdravotnictví a sociální péči Rady Jihočeského kraje, zastupitelka Jihoč.kraje za KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.