M. Vostrá: Věnujme čas dětem

12. 10. 2015

Nejen my dospělí, ale i naše děti a vnoučata mají své problémy. Možná si řekneme: mají hezké oblečení, počítače, chytré telefony, a přesto se tváří, jako by jim něco chybělo. I ony však mohou mít spoustu svých problémů, které nám připadají malicherné, ale pro ně jsou velmi podstatné.

Poslední statistiky ukázaly, že děti před těmito problémy často utíkají k drogám, což je mnohdy alarmující už ve věku šesti, sedmi let. Naše moderní a rychle žijící společnost často ani nepostihne, jak se dítě mění, a když to objevíme, bývá už pozdě. V zařízeních, která se věnují léčbě těchto dětských závislostí, je v naší republice velmi málo.

O to více bychom měli věnovat dětem pozornost, vyslechnout je a snažit se jim pomoci. Nezájem dospělých je většinou nažene do náruče starších vrstevníků a na šikmou plochu je pak už jen krůček, a proto vždy najděme čas popovídat si s nimi.

Při našem pracovním vytížení je toto jedna z nejdůležitějších věcí, kterou bychom neměli zanedbat. Děti totiž nedovedou vyhodnotit, že závislost na drogách se lehce získá, ale jen velmi těžce a pomalu odstraňuje. Tudíž nejlepším krokem ve prospěch mladé generace je prevence, která tomu zabrání.

Autor: 
Miloslava VOSTRÁ, poslankyně a místopředsedkyně ÚV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.