G. Hubáčková: Předprázdninová změna

21. 6. 2017

Již před nástupem ministryně Valachové se uvažovalo o variantě, že by se Stanislav Štech stal ministrem školství. Hodně se o něm diskutovalo po odchodu ministra Marcela Chládka, který z funkce musel odejít pro údajně nevhodné chování k podřízeným.

Profesor psychologie Stanislav Štech však tehdy na tuto významnou funkci nedosáhl. Po celou dobu svého působení na školství ve funkci náměstka pracoval na rozpočtu, kariérním řádu a narovnání situace v oblasti sportu. Někteří zasvěcení říkají, že je úředník, který svou funkci zajisté zvládne. Byl také poradcem Bohuslava Sobotky na otázky školství. A tak odcházející ministryně Valachová, jež podala rezignaci vzhledem k údajným machinacím s dotacemi na sport, kdy mezi obviněnými je i její náměstkyně Kratochvílová, bude mít na svém rezortu člověka, který spolu s ní na mnohých reformách školství pracoval. Doufejme tedy, že právě Stanislav Štech dotáhne věci do konce, a to i v rámci nechvalně známých dotací pro sport. Má poměrně málo času na koncepční řešení a jeho horké letní angažmá bude mít zajisté spoustu úskalí, kterými se bude muset prokousat.

Školství vystřídalo poměrně v krátké době dost ministrů. Všichni, kteří se ve školství pohybujeme, bychom si přáli, aby nastavená pravidla byla smysluplná a přinesla užitek především dětem a kantorům. Neustálé změny totiž ke stabilitě rozhodně nepřispívají.

Autor: 
Gabriela Hubáčková, poslankyně PSP ČR, stínová ministryně školství, mládeže a tělovýchovy KSČM
Zdroj: 
Gabriela Hubáčková, poslankyně PSP ČR, stínová ministryně školství, mládeže a tělovýchovy KSČM

Články

.