G. Hubáčková: Pomozme sportování dětí

7. 9. 2015

Děti po prázdninách zamířily do škol a pomalu a jistě nastává problém, co s jejich volným časem. Mimo různé zájmové kroužky je jednou z nejlepších aktivit pro děti sport, a to především za předpokladu dobrých trenérů.

Sport v České republice, zvláště ten, který má pokrýt sportování dětí, případně rodičů s dětmi, tak trochu skomírá. Dá se říct, že i sport jako celek je u nás podporován téměř nejméně ze všech evropských států. Odpovědnost nesou samozřejmě úředníci na ministerstvu školství a v neposlední řadě bývalí ministři. Nezbývá, než držet palce nové ministryni, aby udělala vše pro to, aby sport u nás opravdu neumřel na nedostatek financí. 

Je třeba zahrnout do financování sportu i ty jeho nejnižší články a zajistit dětem možnost smysluplně trávit volný čas pod vedením odborných trenérů. Právě sport může velmi razantně zamezit dětem v bezcílném bloumání po obcích a městech či jejich propadnutí drogám a alkoholu, které je většinou postihne z nudy a nedostatečného vyplnění času. 

Nejen špičkoví sportovci, ale i děti a mládež si v rámci sportu zaslouží velkou pozornost. Vždyť právě mladí mohou být novými sportovními hvězdami naší republiky. A tak věřme, že s nástupem nové ministryně školství, mládeže a tělovýchovy dojde i k nápravě chyb, protože školství a sport si to opravdu zaslouží.

Autor: 
Gabriela Hubáčková, poslankyně Parlamentu ČR a stínová ministryně školství, mládeže a tělovýchovy KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.