M. Vostrá: S vodou jsou problémy

24. 8. 2015

Celkovým problémem, a to nejen pro zemědělce, ale i sadaře, chovatele dobytka a také občany, se v letošním horkém létě stala voda. Všichni předpokládáme, že z vodovodů nám poteče zdraví neškodná voda, které se nemusíme nikterak obávat. A zvláště letos jsme ji všichni používali ve velkém množství. Sladké minerálky a různé produkty, které nabízí obchody, jsou při letošní maximální spotřebě tekutin opravdu drahé. A tak jsme se snažili svoji peněženku co nejvíce šetřit.

Jak se říká, člověk míní a realita může být diametrálně jiná. Tisíce občanů Prahy si díky natočené vodě z kohoutků zažily nepříjemné okamžiky. Stejně tak je na tom Nový Bor a přilehlá Okrouhlá. Stovky občanů i malých dětí zažívají vysoké teploty, střevní potíže a nepříjemné křeče. V lékárnách docházejí léky na zmírnění těchto obtíží, v obchodech chybí v dostatečném množství balená voda. Příslušné vodovody a kanalizace kroutí hlavou, že ony za to nemohou. 

Skutečnost však postihla domácnosti a zavřeny zůstávají i mateřské školky. To vše je důsledek, jenž dodavatelé pitné vody nechtějí ponechat na sobě. Uvidíme, jak dopadne vyhodnocení hygieniků. Hodně bych se přimlouvala za to, aby ti, kteří nezodpovědným přístupem tyto situace zapříčinili, byli skutečně exemplárně potrestáni.

Autor: 
Ing. Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR a místopředsedkyně ÚV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.