M. Semelová: K situaci na pražské radnici

12. 8. 2015

V pražské koalici to dlouhodobě vře. Výsledkem je, že tento křehký slepenec hnutí ANO – ČSSD – Trojkoalice (KDU-ČSL, SZ a STAN) není schopen řešit problémy hlavního města. Předvolební sliby, stejně jako ty v koaličním prohlášení, tak berou za své. Jedním z dalších důkazů tohoto bezútěšného stavu je skutečnost, že radní na svém úterním zasedání nebyli schopni schválit ani jeden z klíčových materiálů, které předkládal náměstek Matěj Stropnický.

Problematiku pražských stavebních předpisů místo něho navíc převzala do gesce primátorka, což trojkoalice vnímá jako porušení koaliční smlouvy. Očekávat se tak dá prohlubování sporů a pokračování destabilizace, čehož využívají pravicové strany ODS a TOP 09 k populistickým výkřikům bez ohledu na to, že to jsou, mimo jiné, právě ony, které mají hlavní kauzy metropole na svědomí. 

Klub KSČM je velmi znepokojen situací v pražské koalici, která, jak už bylo řečeno, není schopna řešit, s ohledem na vnitřní rozpory, problémy Prahy tak, jak to bezprostředně po volbách slíbila. A nejde jen o pražské stavební předpisy. Není dořešena Opencard, u tunelu Blanka se podle posledního vyjádření primátorky Krnáčové slibované určení viníků odkládá prakticky na neurčito atd. Jako opozice vyzýváme proto vedení pražské radnice, aby krizi urychleně řešilo a nejpozději 10. září, na kdy je svoláno zastupitelstvo, přišlo s konkrétními návrhy, které povedou k odstranění chaosu v řízení města a k řešení klíčových problémů. Klub KSČM je připraven podpořit návrhy, které povedou k nápravě ve prospěch obyvatel a návštěvníků hlavního města.

Autor: 
Marta SEMELOVÁ, předsedkyně klubu KSČM v Zastupitelstvu hl. m. Prahy
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.