M. Vostrá: Podnikání za každou cenu

3. 8. 2015

Majitel bývalého utečeneckého tábora ohlásil soukromou technoparty s předpokládanou účastí 400 lidí. Místo toho se však lidé žijící v Červeném Újezdu a okolních obcích na Teplicku nemohli vyspat. Silnice plné aut, parkování na loukách soukromých majitelů, vykácené stromy, aby mohli účastníci tohoto mega mejdanu zaparkovat a postavit stany, žádná toaletní zařízení, obrovský zápach, nepořádek, to vše je průvodní jev této akce.

Každý se zajisté může bavit dle své chuti, ale pokud místo 400 lidí je najednou v tom samém prostoru lidí 4 000, zřejmě není něco v pořádku. 

Stálí obyvatelé nemohli ani spát, hlídali si vjezdy do domů, báli se odejít, aby je nevykradli. V tomto suchém a horkém letošním počasí účastníci technoparty bez obav zapalovali ohně na loukách, polích i v lese. Jedná se o území chráněné krajinné oblasti České středohoří. Hudba z aparatur byla slyšet i deset kilometrů daleko. 

V Červeném Újezdu byli mimo české fanoušky i návštěvníci z Rakouska, Německa, Itálie, Francie či Španělska. Místní obyvatelé doufají, že takovéto hudební produkce se nebudou opakovat každý rok. Účastníkům se samozřejmě líbilo. Je otázkou, kdo zaplatí úklid, jak se bude řešit to, že oznamovatel porušil předpokládaný počet účastníků i to, že přestože byla policie na místě, nedokázala omezit příliv návštěvníků. Nezbývá, než věřit, že příště se všichni zainteresovaní dohodnou na pravidlech, která budou platit. Jinak totiž není možné, aby pro někoho zákony platily a pro někoho byly pouze řádky na papíře. 

Buďme však rádi, že nedošlo v rámci této akce k neštěstí. Sanitky by totiž patrně přes zaparkovaná auta a množství lidí měly velice ztíženou práci. A také můžeme poděkovat, že všichni měli štěstí a nedošlo k požáru, který by v této situaci mohl být téměř neřešitelný.

Autor: 
Ing. Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR a místopředsedkyně ÚV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.