M. Vostrá: Europoslanec Štětina a jeho láska k neonacismu

31. 7. 2015

TOP 09 přichýlila v rámci evropských voleb do své náruče Jaromíra Štětinu. A tak mu pomohla stát se europoslancem. Otázka, zdali je toto pozitivní i pro naše občany a Českou republiku, je však velmi diskutabilní. Jedno je však nutné Štětinovi přiznat. Tento politický cestovatel má totiž vždy snahu získat něco pro sebe, nejlépe finanční prospěch, a když už to nejde, tak tedy alespoň mediální zviditelnění.

Jeho poslední jedinečný nápad, pozvat do Evropského parlamentu Andrije Bileckého, velitele ukrajinského dobrovolnického praporu Azov, se tentokrát setkal i s mírným odporem některých představitelů TOP 09. Přestože jej loni v červnu označila za neonacistickou strukturu i americká Sněmovna reprezentantů, souputník Miroslav Kalousek se jej zastal. A tak tento neonacistický představitel se vší pravděpodobností stane na půdě Evropského parlamentu. 

Uvidíme, jak se zachovají europoslanci při projevu Bileckého a zdali se dokážou postavit představiteli ideologie, která v Evropě nemá co dělat. Bílý vůdce, jak je Bileckému také přezdíváno, je zřejmě dobrým kamarádem Štětiny, kterému zřejmě vůbec nevadí, že tímto svým pozváním vlastně diskredituje poslání europoslance a otevřeně tak podporuje neonacistické názory. 

Můžeme tedy konstatovat, že při příštích volbách do Evropského parlamentu bychom měli ještě pečlivěji zvažovat, komu dáme svůj hlas.

Autor: 
Ing. Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR a místopředsedkyně ÚV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.