L. Ledl: Američané opět projedou republikou

29. 7. 2015

Jedno z největších pozemních cvičení Severoatlantické aliance v maďarském vojenském prostoru proběhne na podzim. Naše armáda a vojenská policie se začaly připravovat na průjezd konvojů. Prý půjde o trasu z Rozvadova po dálnici D5 do Prahy, po D1 do Brna a dál do Bratislavy a Maďarska. V jakém stavu na podzim budou opravy dálnice D1, ví možná ministr dopravy Ťok anebo všichni svatí.

Předpokládám však, že omezení průjezdu D1 budou ještě poměrně značná. A tak, přestože je mnohem ekonomičtější pro vojenské konvoje přesun pomocí vlaků, volili Američané způsob, který má evidentně našim občanům ukázat sílu americké armády. Samozřejmě toto vše musí odsouhlasit naše vláda. TOP 09 zareagovala ihned a vyzývá občany, aby Američany přišli přivítat a pozdravit. Takže z letošního jara známý „cirkus“ bude opět pokračovat. 

Při vědomí průjezdnosti našich dálničních úseků budeme mít zajisté všichni „pochopení“ k omezení provozu. O tom, kolik financí na toto bude vynaloženo v rámci řízení dopravy atd., se patrně asi nikdy nedovíme. Možná by bylo dobré, kdyby se všichni pečlivě zamysleli nad efektivitou průjezdu dragounů Českem a doporučili jim zrychlit tento průjezd pomocí využití železnice. A to je všechno nic proti tomu, jakou cenu budeme muset možná v budoucnu za toto dnešní harašení zbraněmi zaplatit.

Autor: 
JUDr. Lubomír Ledl, místopředseda Strany demokratického socialismu
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.