A. Černý: Zvítězil zdravý rozum

29. 7. 2015

Jak je vidět, ne vždy lidé schválí nápady mocných. Návrh na přejmenování Hlaváčkova náměstí v centru Prostějova po exprezidentu Václavu Havlovi neprošel. V Prostějově se do této ankety zapojilo 4 783 občanů, z nich pak 4 442 řeklo přejmenování rozhodné NE.

Lidem, kteří byli ve velké většině proti, vadí i to, že takováto přejmenování přinášejí řadu technických komplikací. Výměna dokladů, změna v hlavičkách společností, změna v adresářích, to vše se dá samozřejmě vyčíslit penězi. Většina lidí se také shodla na tom, že Václav Havel neměl nikdy nic s Prostějovem společného a shodli se také na tom, že významní rodáci by byli mnohem lepšími adepty na případné přejmenování ulic či náměstí v Prostějově. A tak Prostějov ušetří na poplatku za použití Havlova jména a lidé nebudou muset na úřadech vystát frontu na změnu dokladů. 

Možná tento příklad bude tím, který k obdobným rozhodnutím inspiruje i další, kteří pak odmítnou zbytečné změny názvů ulic a náměstí ve svých městech. A tak buďme rádi, že i nadále bude v Prostějově náměstí Hlaváčkovo, které tam neodmyslitelně patří.

Autor: 
Dr. Alexander Černý, poslanec Parlamentu ČR
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.