M. Vostrá: Staronové tváře v novém kabátě

28. 7. 2015

S nadcházejícími volbami potkáváme v ulicích lidi s podpisovými archy, a jak je vidět, jako houby po dešti nám opět vyrostou nové politické subjekty, a to v různých podobách, abychom si tzv. mohli vybrat. Jenže těch nových a poctivých tváří, které by je chtěly propůjčit politice, je opravdu poskrovnu.

Tak vždy na povrch vyplují staří harcovníci v kabátě nově a rychle ušitých politických stran. Rychle se otřepou, zcela popřou své minulé názory a těší se, jak tímto světem proplují k novým výšinám. 

V poslední době exprimátor Prahy Hudeček začíná zdůvodňovat, proč nezapadl do TOP 09. A jak ho vlastně strana sama potopila. Z politika je dnes učitel a poradce firem a dalších subjektů. A tak dnes tento čerstvý podnikatel může tím »správným směrem« vést firmy či neziskovky, ale i začínající politiky. Dokonce prý zůstal členem prezídia protipovodňové asociace. Měl by pomáhat třeba s ekonomickým zhodnocením protipovodňových opatření. Když si vzpomeneme na jeho pražské působení ve funkci primátora, můžeme se jen pousmát nad těmi odvážlivci, kteří si jeho služby objednají a následně zaplatí. Je až k nevíře, jak čile může podnikat zkrachovalý politik, a dokonce snad i učit mladou generaci. Chtělo by se říct: podívejte se, je to odstrašující příklad. Ale kdepak, dá se říct, že i neúspěch se dá zúročit. 

A to je právě to, nad čím bychom se měli pečlivě zamyslet, nežli v těch nejbližších, a to krajských volbách dáme takovýmto lidem, byť oblečeným v novém hávu, svou důvěru a hlas. Marně pak totiž říkáme, že příště budeme lépe a pečlivěji uvažovat. Volební období je dlouhá doba, kdy můžeme naše města a obce vést k prosperitě, nebo také pomocí těchto »cestovatelů« k jejich vlastnímu prospěchu. A to bychom jistě neradi.

Autor: 
Miloslava VOSTRÁ, poslankyně a místopředsedkyně ÚV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.