G. Hubáčková: Živočich, nebo člověk

22. 7. 2015

Zřejmě horké léto působí i na Lukáše Jelínka. Budeme mu říkat člověk, neboť tak také přišel na svět. O kvalitách tohoto člověka však můžeme polemizovat. Jeho často velmi účelové komentáře byly většinou velmi smířlivé k ČSSD. Tentokrát však své vyfasoval i europoslanec Jan Keller. Prý chrání naše chudé před cizími chudými. Hůř dopadl poslanec KSČM Ing. Jiří Dolejš. Patrně vůbec nemusel vystudovat vysokou školu.

Tento ekonomicky zaměřený odborník strany, která se udržuje neustále na třetím stupni popularity a oblíbenosti u občanů, je pro Lukáše Jelínka pouze komunistickým živočichem. Je vcelku pochopitelné, že lidé žijící v České republice chtějí žít v míru, bez násilí a terorismu. Možná až přestane toto parné léto, mohl by Jelínek přehodnotit své hodnocení lidí, které zase tak důvěrně nezná. A i v tomto horkém létě by mohl zabrousit do odborné literatury a hledat v ní důvody pohybu emigrantů a hledat příčiny válek teroristických útoků a hrůz, které ve své zemi prožívají. Ano, utíkají před válkou, bídou, terorismem. Přesto si však myslím, že na řešení této situace by se měly podílet i velmoci jako USA. Řešení by mělo zaznít na půdě OSN a především by pomoc měla být poskytnuta zemím, odkud utečenci pocházejí. 

I když si Evropa přerozdělí počty uprchlíků, není to v podstatě konzistentní náprava současného stavu. Nejen předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip, ale velké množství občanů nijak nadšeně neaplaudují sudetským Němcům. Možná by Lukáš Jelínek měl oslovit ty, kteří byli v tzv. Sudetech vyhnáni ze svých domovů a sudetští Němci se nerozpakovali žít v místech, která byla poskvrněna neštěstím a pláčem vyhnaných. Nazvat Lukáše Jelínka živočichem by bylo mylné, protože živočich může být užitečný, a tento pán je pouze nenávistný, poplatný bůh suď komu, a rozhodně mu nelze upřít mistrovství v překrucování a snaze urazit toho, s kým nesouhlasí, za každou cenu.

Autor: 
Gabriela HUBÁČKOVÁ, poslankyně (KSČM)
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.