S. Navrkal: Den studenstva by měl být státním svátkem

14. 7. 2015

Uvidíme, jak dopadne ex ministryně Válková, která chce vrátit důstojnost 17. listopadu jako Mezinárodnímu dnu studentstva a dne boje za svobodu a demokracii. Mnozí z historiků jí dávají za pravdu a myslí si, že proti tomu žádný nemůže mít námitky. Takovýto návrh již Poslanecká sněmovna několikrát smetla.

Poslanci ODS, TOP 09, ANO i většina klubu levicové ČSSD, hlasovali proti. Pocházel totiž od poslanců KSČM, kdy jsme reagovali na žádost českého Svazu bojovníků za svobodu. Události z října a listopadu 1939 měly ohromný ohlas i v zahraničí a mám za to, že 17. listopad si svátek pod jménem Den studenstva zaslouží. 

Často hledáme novodobé idoly a na ty skutečné z minulosti zapomínáme a pravicové strany se snaží dokázat, že jejich hrdinství nebylo takové, jak jej dějiny předkládají. Je škoda, že mladí lidé nemají v mnoha případech znalosti o historii naší republiky a mnohdy, vzhledem k častému měnění dějin, si ji neumí ani správně vyhodnotit. Tak, jako se nedá změnit minulost člověka, nedají se změnit ani dějiny naší republiky. A proto bychom neměli zapomínat na ty, kteří položili své životy za nás, kteří máme dnes možnost žít v míru.

Autor: 
Stanislav NAVRKAL - předseda Klubu krajských zastupitelů KSČM Jihomoravského kraje
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.