G. Hubáčková: Rozporuplná sdělení

6. 6. 2017

V poslední době se nestačíme divit, jaké informace se objevují v éteru. Ministerstvo školství vysvětluje nejen oblast sportu, kde patrně docházelo k podivným transakcím, jež dnes ve své podstatě ohrožují funkčnost i malých sportovních klubů, na kterých nám všem velmi záleží, ale i další rozdělení peněz.

 Využití volného času dětí je totiž jednou z priorit, kterou dlouhodobě prosazujeme. Jak vše dopadne, je zatím ve hvězdách. Rozhodně je pro děti a mladé mnohem smysluplnější věnovat se jakémukoliv sportu, nežli bezcílně bloumat ulicemi a hledat často nesmyslné formy zábavy. Ale nejen sport je problémem ministryně Valachové. Její odcházení a neodcházení patrně nepřispívá k stabilizaci tohoto rezortu. Ať už se jedná o peníze na inkluzi, peníze na platy učitelů či finance věnované pro nadané děti a na péči pro děti ve školních družinách. Peníze by se měly najít také na navýšení kapacit školských zařízení. Ministerstvo však v poslední době předkládá veřejnosti jak odborné, tak laické rozporuplné odpovědi, ze kterých si každý může vybrat co chce.

Zásah prezidenta Zemana v rámci rezignace ministryně Valachové, která si prý má ještě vše rozmyslet, jen tuto patovou situaci prodlužuje. Patrně by optimálním řešením bylo, kdybychom všichni v krátké době mohli konstatovat, kdo vlastně tento rezort do konce volebního období povede. Měl by to být především manažer, který nebude kličkovat z kouta do kouta a jasně deklaruje, jakým směrem se bude naše školství ubírat.

Autor: 
Gabriela Hubáčková, poslankyně PSP ČR a stínová ministryně školství, mládeže a tělovýchovy KSČM
Zdroj: 
Gabriela Hubáčková, poslankyně PSP ČR a stínová ministryně školství, mládeže a tělovýchovy KSČM

Články

.