I. Pojezný: Odcházení?!

5. 6. 2017

Kdyby tuto hru nenapsal jeden z politiků, který sám měl odejít dlouho před tím, než odešel, musela by současná politická situace poskytnout dokonalý podklad pro její vytvoření. Události posledních týdnů a měsíců se totiž točí právě kolem odcházení-neodcházení, odvolávání-neodvolávání. Začalo to spekulacemi, že premiér Sobotka se chystá odvolat svého hlavního politického rivala Andreje Babiše z vlády. Ten ještě nebyl odvolán a už spustil masivní kampaň, že jej chce politická reprezentace umlčet (což samozřejmě není vůbec myslitelné, neboť část mediálního světa Babiš vlastní a v té, kterou nevlastní, si může objednat reklamy, kolik chce). Na to opět zareagoval Bohuslav Sobotka oznámením o vlastní rezignaci, protože nechtěl udělat z vicepremiéra, jehož si před více než třemi lety sám vzal do vlády, mučedníka.

A aby komedie dell´arte mohla pokračovat, Sobotka si svou rezignaci rozmyslel a nakonec přece jen na Hrad poslal odvolání Andreje Babiše. Prezident Zeman proto v této situaci prohlásil, že vyčká, aby si premiér rozmyslel, co vlastně chce. K odvolání Babiše nakonec skutečně došlo. Mezitím – o kousek dál – ovšem policie zasahovala na několika místech, mj. na ministerstvu školství. I rozhodla se ministryně školství, jejíž (dnes už bývalá) náměstkyně byla obviněna policií, že nechce kazit už tak dost špatnou pověst ČSSD a rezignuje. Jenže…. v posledních dnech sice potvrdila svou demisi, ale jako chytrá horákyně sdělila, že by ráda dokončila svou práci.

O dokončování práce na ministerstvu školství slýchám už od revoluce, kdy jsem mnohé dokončené kroky jako kantor sám pozoroval a viděl jejich uvedení do praxe. Věřte, že bych byl radši, kdyby většina z nich dokončena nebyla. Pořád se totiž reformuje a jediným výsledkem je stálý propad úrovně našeho dříve špičkového školství.

Tato nechutná šaráda musela občanům připadat jako z jiného světa. Vždyť kdyby oni se takto chovali, dávno by jejich zaměstnavateli došla trpělivost. A protože zaměstnavatelem všech jmenovaných herců/politiků, jsou právě lidé – voliči, věřím, že ve volbách zvolí ty, kteří pro ně chtějí poctivě a obětavě pracovat.

Autor: 
Ivo Pojezný, poslanec PSP ČR za KSČM, lídr KSČM pro volby do PSP ČR v Jihomoravském kraji
Zdroj: 
Ivo Pojezný, poslanec PSP ČR za KSČM, lídr KSČM pro volby do PSP ČR v Jihomoravském kraji

Články

.