M. Vostrá: Svět, který nechceme

9. 7. 2015

Celý svět se posunul do období terorismu, vražd a válek, a to si rozhodně nikdo z nás nepřál. Vraždy občanů, kteří útoky nečekají, umírající ženy a děti, to je svět dnešních dnů. Teroristé, kteří se snaží ovládnout svět, velmoci, které jen mlčí, valící se vlny uprchlíků, které v podstatě není schopna Evropa sama přijmout, to vše se nevyhýbá ani České republice.

O to více alarmující je střelba na autobus plný lidí. Linka, jež vezla dělníky z továren na Borských polích, kde pracují cizinci, byla zasažena několika střelami. Skončily naštěstí v zadní části autobusu a sedadle, na kterém nikdo v té době neseděl. Agresor střílel pravděpodobně z malorážky, nebo jiné menší zbraně, jak sdělila policie. Kdo však může zaručit, že příště nezaútočí znovu a v autobuse nebudou mrtví. Náš dnešní svět, jenž je zasažen terorismem, je tou největší hrozbou, která nás v novodobých dějinách mohla potkat.

Je třeba začít řešit problémy zemí, z nichž hromadně lidé utíkají. Ve většině případů nejde o politické azyly, ale migraci v rámci ekonomiky a neschopnosti států uživit své občany, a proto by měly světové velmoci tuto situaci začít urychleně řešit. Zvláště USA zapříčinily mnoho z těchto důvodů, které ženou lidi k uprchlictví. A pokud si někdo myslí, že tento problém vyřeší přijmout pár tisíc lidí, tak se hluboce mýlí. Počty uprchlíků se pohybují v milionech. Představitelé všech států by měli zasednout ke kulatému stolu a urychleně začít hledat řešení, která povedou ke stabilizaci této situace a maximálnímu omezení terorismu. 

Jsme zemí ve středu Evropy a jen neradi bychom se báli o své blízké či děti, zda je na ulici potká šílený terorista.

Autor: 
Miloslava VOSTRÁ, místopředsedkyně ÚV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.