M. Vostrá: Horké léto

7. 7. 2015

Začaly prázdniny a doslova horké léto, a to nejen to politické. Zapomeňme chvilku na všechny trable a věnujme se svým dětem a vnoučatům. Během celého roku hledáme chvilky, jak ratolestem nahradit čas, který věnujeme práci, a tak teď máme možnost užít si našich malých či starších dětí. Jen je třeba dbát neustále na to, že i sebeklidnější dítě má vždy nějaký nápad, co nás překvapí.

Několik prázdninových dnů nám ukázalo zvýšený počet úrazů dětí, a proto buďme velmi opatrní a bedlivě sledujme, kde se naše děti či vnoučata pohybují. Rozhodně nespoléhejme na jejich sliby, že budou opravdu hodné, většinou to, co naše děti považují za normální, nám dospělým připadá jako obrovský risk. 

Není dobré podceňovat sluneční paprsky a je třeba dětem vysvětlit, že i do hněda opálená pokožka může být značným rizikem. Stejně tak je nezbytně nutné dodržovat pitný režim, zvláště v těchto parných dnech. I my sami bychom měli být více opatrní za volanty aut a nepodléhat touze být rychlí a všude první. Můžeme sice předjet pár aut, ale občas spěch přivodí nehodu, jejíž následky mnohdy nelze napravit. A tak si užívejme léta, dovolených s dětmi, ale vždy mějme na paměti opatrnost a nutnost děti hlídat doslova jako ostříž.

Autor: 
Miloslava VOSTRÁ, místopředsedkyně ÚV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.