M. Vostrá: Jeden metr pro všechny

3. 7. 2015

Zřejmě je pro ministra vnitra šibenice a šibenice. Jedna více a druhá méně nebezpečná. Když stejné šibenice postavili před sídlo KSČM, téměř všechny to nechalo v klidu. Když stejné šibenice byly vidět při příležitosti oslav 1. máje, opět to všechny nechalo v klidu. Šibenice v centru Prahy však vzbudily zájem ministra vnitra natolik, že oslovil policejního ředitele a žádá vysvětlení.

Rozhodně souhlasím s tím, že v demokratické zemi šibenice v žádném případě nepatří k protestům a demonstracím. Souhlasím také s tím, že se vší pravděpodobností měla policie vůči těmto extremistům zasáhnout. Rozhodně bych však byla ráda, kdyby se všem v demokratické zemi měřilo stejným metrem. Zřejmě si mnozí ověřili, když své šibenice používali vůči KSČM, že se nic neděje. Použili je tedy i v centru Prahy. A proto bych chtěla, abychom používali všechny zákonné prostředky k tomu, aby nebyl ohrožen život v naší zemi.

Proti uprchlíkům můžeme protestovat jak prostřednictvím demonstrací v ulicích, tak především jednáním, které bude vysvětlovat, že tento strašlivý problém, jenž zasahuje celý svět, by měly řešit všechny státy a snažit se, aby náprava byla sjednána především v zemích, ze kterých uprchlíci pocházejí.

Autor: 
Ing. Miloslava Vostrá, místopředsedkyně ÚV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.