R. Nejezchleb: Kvóty pro uprchlíky

1. 6. 2015

Přečetl jsem si závěry článku Martina Fendrycha, ve kterém uvádí, že žijeme v demokracii, kde má uprchlík právo na ochranu života. Lidé, muži, ženy, děti tonoucí ve Středozemním moři, tísnící se v táborech v Itálii, mají právo na ochranu života, nejen na živoření. V české vládě sedí sociální demokraté. Honosí se sociálním cítěním. Kam se podělo? Dále uvádí, že nemůže ČR stále zavírat oči nad problémy Unie v souvislosti s uprchlictvím z Libye a ty legálně umístnit k nám.

K těmto myšlenkám mohu uvést následující rizika v případech jejich naplnění. Některé civilizace zanikly právě pro svoji naivnost a rádoby demokratičnost. Uveďme například barbarské zničení Říma, jenž byl nositelem kultury a vyzrálosti tamní civilizace. Podobným způsobem zanikly civilizace jiné. Prostě jejich demokratický systém již přestal vnímat prvky bezpečnosti státu a jejich obyvatelé se zabývali sami sebou a svým majetkem. Scénáře byly většinou stejné. Občané vyspělých civilizací dosáhli určitého pokroku a nebyly schopni rozpoznat nebezpečí, jež jim bezprostředně hrozilo zvenčí od jiných méně rozvinutých agresivních civilizací. 

Prosazování myšlenky multikulturní Evropy a univerzálnosti lidských práv a svobod je vstupenkou do pekla. Multikulturní Evropa je věc hezká, ale jenom za předpokladu, že všichni občané, včetně uprchlíků, přijmou hodnoty naší civilizace. Proto bych upravil univerzálnost lidských práv a svobod pouze v její platnosti a to na územním celku, v němž naše civilizace funguje. Neumím si představit, že bych došel za představitelem nějakého islámského státu, a sdělil jim: »Dobrý den, pane Šejku, vy jste tak bohatá země, máte tu ropu a já tady tedy budu žít s vámi. Postavte mi nějaký katolický kostel, já se tam budu modlit a dejte mi nějaké peníze. Prostě budu u vás žít tak, jako bych byl doma. Vaše kultura, zvyky a povinnosti mne nezajímají«. Co by se stalo? Má hlava by byla napíchnuta na kůl. Dalším problémem nynějšího uprchlictví je infiltrace teroristů do řad uprchlíků, kteří mimochodem za vlády plukovníka Kaddáfího neexistovali, jelikož existoval stát, kde byly určitá pravidla, a nikdo přes moře neutíkal. Důvod rozvrácení Libye? Možná prosazovaní univerzálnosti »Lidských práv a svobod«, nebo snad tamní ropa? 

Přejdeme-li k meritu věci, musíme konstatovat, že ČR, která si doposud neporadila se začleněním romského obyvatelstva do většinové společnosti, si určitě nebude zvyšovat počty nepřizpůsobivých občanů, kterým bychom ještě museli kromě obživy a poskytování základních životních potřeb stavět mešity. Nejsme solidární? Ano, jsme, ale jen za dodržování daných pravidel a stoprocentní eliminací bezpečnostních rizik.

Autor: 
Radek NEJEZCHLEB
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.