M. Vostrá: Dětský svět

20. 5. 2015

Dětem v České republice se prý, podle mezinárodního průzkumu mezi různými Linkami bezpečí, ubližuje. Podle tohoto průzkumu je alarmující, že se tak děje nejvíce v rodinách. Děti žijí v moderní přetechnizované době a někdy právě různá emocionální elektronická sdělení mohou vyvolat celkový dojem, o kterém se nám, rodičům, ani nezdálo.

Naše děti a vůbec mladá generace dnes zapomíná mluvit a spíše chatuje. Vůbec není od věci vyříkat si doma, co všechny trápí, ať už dítě či rodiče. Děti často žijí ve svých představách a zdánlivá maličkost je zasáhne natolik, že se jim hroutí celý jejich svět. My rodiče jsme ve většině případů zaměstnáni natolik, že i když své děti velmi milujeme, nemáme moc času je vyslechnout. Ať se nám to líbí, nebo ne, kamarádi na e-mailu či Linky bezpečí nikdy nenahradí mámu či tátu. V dnešní době řešíme existenční problémy, máme několik zaměstnání a domů se vracíme večer, kdy tak tak stihneme zkontrolovat úkoly, dát našim potomkům večeři a ženeme je do postele. 

Určitě je dobré se zamyslet, zda budeme tolerovat ne zrovna včas vyžehlené prádlo či uklizený byt a spíše tento čas věnujeme dětem. Je dobré je vyslechnout, a ne hned odsoudit. Vzpomeňme na své dětství a buďme tolerantní, chápaví a věřme, že děti se začnou více svěřovat nám, nežli kamarádům z internetu.

Autor: 
Miloslava VOSTRÁ, poslankyně a místopředsedkyně ÚV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM

Články

.