Tuchlovice zněly folklorem

10. 5. 2016

V Tuchlovicích se uskutečnil o víkendu již 23. ročník Středočeského folklorního festivalu.

„Jsem tu již třetím rokem a vždy se těším, jak mi vystupující soubory připomenou naše lidové kořeny, které znám od svých dědů…,“ poznamenal radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek, který se účastnil závěrečného vystoupení souborů Borůvky, Kohoutek, Písečan, Lísteček, Rosénka, Kytice a MŠ Tuchlovice v nedělní dopoledne. 

Bohatý program však začal již v pátek a pokračoval v sobotu, zúčastnila se ho celá řada hostů včetně hejtmana Miloše Petery, který dal akci i záštitu. 

V pátek se v kostele sv. Havla představila Rosička ze ZUŠ Stochov a Kapelka Lístečku ze ZUŠ Nové Strašecí, v sále v Novém Strašecí vystoupil Čtyřlístek, Lísteček a hosté festivalu - soubor Kohoutek z Chrudimi a Písečan z Písku. 

Sobotní dopoledne patřilo malému pódiu před Českou hospodou, kde zvaly soubory na hlavní program a představoval se hráč na brumle Petr Jasinčuk. Odpoledne na představování navázal hlavní program v amfiteátru, pod názvem „Nejsem přítelem smutnosti“ vystoupily všechny zúčastněné soubory včetně souborů Gaudeamus a Lučinky. Sobotu zakončila škola tanců, vystoupení souboru Kohoutek „Na svatýho Floriána, kokrhejme jako z rána“ a večerní nokturno pro přátele folkloru a pouťová tancovačka.

Fotogalerie

Zdroj: 
Tiskové oddělení Krajského úřadu Středočeského kraje

Články

.