Ze Středočeských festivalů v Pikovicích a Lhotce

17. 8. 2015

Radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek navštívil v pátek 14. srpna festival Rozmarné léto v Pikovicích u Sázavy a v sobotu 15. srpna festival Country Lhotka na Mělnicku. Oba festivaly byly podpořeny finančně z Fondu hejtmana Středočeského kraje.

„Rozmarné léto je nová prázdninová akce, jejíž obdoba se koná na více místech republiky. Nyní poprvé zavítala do malebného Posázaví a snaží se propojit hudbu s divadlem a nabídnout program pro celou rodinu,“ shrnul festival radní Štefek. 

V programu nechyběl Tomáš Klus, Xindl X, Jaroslav Uhlíř, UDG nebo Crossband, Wabi Daněk a František Nedvěd, právě folku byl věnován páteční večer. Děti si užily soutěže a divadelní představení zejména v sobotu, pak následovalo již čistě hudební odpoledne. 

To „Country Lhotka“ je již akcí s rozvíjející se tradicí. Country festival v mělnickém regionu si získává stále větší popularitu a letošní 7. ročník kvalitu jen potvrdil. 

„Country Lhotka se stává významným country festivalem v kraji, který je ale konán s minimálními náklady, obec totiž využívá své zařízení a dobrovolnickou činnost,“ popsal akci radní Štefek. 

Program na lhoteckém hřišti odstartoval Elvis Presley Revival Band, na něj navazovaly Schovanky, Greenhorns s Honzou Vyčítalem, kteří slaví 50 let, Taxmeni, kteří mají zase 45. výročí a festival uzavřela skupina COP. 

K vysoké návštěvnosti přispělo i to, že z Mělníka byla do Lhotky zajištěna i kyvadlová doprava.

Zdroj: 
Tiskové oddělení Krajského úřadu Středočeského kraje

Články

.